Presenteras av Sigma IT Consulting
Petra & Åsa på Sigma ITC
Petra Holmbäck, Business Unit Manager och Åsa Gustavsson, Consulted Unit Manager. Foto: Sigma ITC

Söker fler IT-talanger för att skapa en bättre morgondag

Sigma IT Consulting i Jönköping är ett spännande bolag med en härlig kultur. Nu söker konsultbolaget fler medarbetare som vill vara med på resan och utvecklas tillsammans med andra talangfulla konsulter.

Sigma ITC logo

Det är högt tryck i IT-branschen och det råder brist på ingenjörer. Redan 2020 spås Sverige sakna hela 60 000 ingenjörer. Sigma är ett av företagen som med bland annat kampanjen 1000jobb sätter fokus på frågan.

Sigma IT Consulting i Jönköping är man i dagsläget 20 konsulter men före slutet av 2018 hoppas man få in ytterligare nio kollegor. På kontoret finns bland annat de två kvinnliga ledarna, Åsa Gustavsson, Consulted Unit Manager och Petra Holmbäck, Business Unit Manager som berättar mer om företaget och vem man söker just nu.

Kvinnligt ledarskap

Åsa har lång erfarenhet med drygt 20 år som projektledare och konsult inom en rad olika branscher. Hon arbetar idag till 50 procent som konsultchef och 50 procent som senior projektledare i olika projekt.

– Att jag fortfarande konsultar gör att jag kan coacha projektledarna på ett bra sätt då jag själv har lång erfarenhet och fortfarande arbetar i rollen, förklarar Åsa.

Sen en tid tillbaka har Åsa fått sällskap av ytterligare en kvinna på Jönköpingskontoret i Petra som affärsområdeschef. Hon kommer att ha ett tydligare försäljningsfokus och kommer tillsammans med Åsa leda kontoret och regionen framåt.

– Jag kommer att vidareutveckla Sigma ITCs tjänster tillsammans med Åsa och sälja in våra duktiga konsulter. Men också att titta strategiskt på hur vi ska utvecklas och växa vidare, säger Petra.

Utveckling i fokus

Både Åsa och Petra är också tydliga med att lyfta fram hur viktigt det är att hela tiden hjälpa företagets konsulter att utvecklas. Kompetensutveckling i olika former är därför en central del i vardagen på Sigma ITC och något som genomsyrar hela verksamheten.

– Konsulterna och deras kompetens är det vi på Sigma lever på. Det finns dessutom mycket kraft i att vi har konsulter med varierande styrkor och kompetensområden, förklarar Åsa.

Kompetensutvecklingen sker på många sätt genom allt från träffar på kontoret, mentorskap och utmanande uppdrag. Man arbetar även med konceptet After Work Studies där vem som helst på företaget kan kalla till en session över en lunch eller efter jobbet för att dela med sig av sin kunskap.

En AWS kan arrangeras lokalt eller över Skype som kan nå fler inom företaget. Åsa förklarar att man både uppmuntrar och premierar den här typen av kunskapsdelning genom att bland annat belöna alla som hållit en AWS under året med en inspirationshelg.

Rekryterar med omsorg

För att fortsätta växa och få in mer kompetens behöver man under den närmaste tiden rekrytera ett flertal konsulter. Det är hög efterfrågan hos kunderna och man söker just nu bland annat projektledare, business analysts, sharepoint-utvecklare och .net-utvecklare.

På Sigma ITC får man inte bara ett utmanande och utvecklande jobb utan det är tydligt att det är en härlig kultur med fantastisk sammanhållning och där man också får vara med och ge tillbaka genom initiativ som Star for Life. På www.sigmaitc.se/karriar finns mer information om karriärmöjligheterna på Sigma ITC.

Universum-banner