Presenteras av Sponsrat innehåll
Huvudbild
Foto: Pixabay

7 färdigheter som gör dig till en uppskattad chef

Är du intresserad av att bli chef i framtiden? Idag finns det färdigheter som hjälper dig att nå dit du vill, och ännu viktigare, stanna där.

Nedan delar några karriärexperter med sig om sju viktiga egenskaper att utveckla för att lyckas bli en uppskattad och respekterad chef.

1. Se till helheten

Borta är de dagar då organisationer främjar den starkaste spelaren, säger Alyssa Krane, certifierad HR-ledare och talangstrateg på Powerhouse Talent. Hon menar att den starkaste programmeraren, revisorn eller säljaren inte alltid blir den starkaste ledare. Starka ledare ser till helheten, delar denna vision och kan förklara hur varje persons roll bidrar till affärsmålen och inspirerar till positiva åtgärder.

2. Emotionell intelligens

Det är oerhört viktigt att få de anställda att känna uppskattning i sitt arbete. Som chef är det viktigt att känna sina egna styrkor, men ännu viktigare, att kunna läsa människor. Genom att utveckla en emotionell intelligens kan man bättre förstå empati vilket gör det enklare att förhandla med andra människor.” Det är sant att förstå sig själv bättre i sin tur hjälper dig att relatera till andra på en djupare nivå.

3. Ledarskap

Detta kanske låter självklart, men tyvärr är det oroväckande många chefer som saknar ledaregenskaper, säger Valerie Streif, Senior Advisor på The Mentat. Så hur kan du arbeta på ditt ledarskap? Streif föreslår att frivilligt ta på sig extra arbete, föregå med gott exempel och ta personligen tag i de problem som uppstår. För om kollegor inte respekterar dig som medarbetare, kommer de inte respektera dig som chef när du är ansvarig för dem.

4. Acceptera feedback

Ödmjukhet är en viktig egenskap hos framtida ledare och lika viktigt det är att kunna ge bra feedback, är det att kunna få feedback, säger Eric Johnson, chef för Graduate Career Services vid Indiana University Kelley School of Business. Enligt honom bör framtida ledare sätta sig i positioner där de kan utöva självreflektion, och även att få tillväxtorienterad återkoppling så att de kan förbättra sitt ledarskap för framtiden.

5. Lyssna

Om du vill att andra ska lyssna på dig, måste du själv vara en god lyssnare, föreslår Micheline Germanos, coach i mångkulturellt ledarskap på Germanos Ledarskap. Lyssna med avsikt att förstå, trots att det kan vara frestande att uttrycka dina egna idéer ASAP. Var uppmärksam på din samtalspartner frågor, särskilt om du tänkt att hantera dem.

6. Lär dig att hantera osäkerhet

För de som vill leda i framtiden är ofullständig information och skiftande omständigheterna något som man måste vara bekväm med. Ju mer erfarenhet man får av detta tidigt i sin karriär desto bättre rustad att leda blir man i framtiden. Om man har att göra med uppsägningar, en fusion eller annan långdragen process, behöver man vara bekväm med att inte veta vad som händer 24/7.

7. Coacha

Du måste vara en bra tränare för att vara en bra chef, säger Robin Goldstein, grundare av Jobs Parker. Bra tränare uppmuntrar de som kämpar, ger tuff kärlek när det behövs samt hjälper sina team att samarbeta effektivt i enighet.

Universum-banner