Presenteras av Sponsrat innehåll
5 - Anledningar - Att - Äta
Foto: Pixabay

5 anledningar att inte skippa frukost innan arbetsintervjun

Vi har alla gjort det, rusat ut genom dörren utan att hunnit äta just eftersom vi har en tid att passa. Som barn fick man inte gå till skolan utan frukost och som vuxen klingar detta kvar men är tyvärr lättare att ignorera.

Så varför är det då så viktigt att få mat i magen innan arbetet? Nedan listar vi 5 goda anledningar till att inte skippa frukosten, framförallt innan en arbetsintervju.

1. Blir lätt ”hangry”

Att bli arg för att du är hungrig är så vanligt att det har fått sitt eget ord: ”hangry”. Att vara hungrig gör enkelt människor irriterande och till och med arga då toleransnivåerna går ner. Små saker blir helt enkelt stora. Detta är det sista du vill ska hända under intervjun så se till att du får något i magen innan du lämnar ditt hem.

2. Får kurrande mage

Säger din mage ifrån när den vill ha mat? Kurrar den tills du matar den? Det sista du vill ska hända under en viktig intervju är att din mage börjar kurra då det kan bli distraherade. Framförallt kan det bli jobbigt för dig själv då du snarare kommer fokusera på detta än att ge bra svar på intervjufrågorna.

3. Tar dåliga beslut

Att vara hungrig kan få människor att göra dåliga val. När du är hungrig tänker man inte alltid klart vilket gör lösningsövningar och beslutsfattande svårt. Matpsykologen Dr. C Fergusson forskade i ämnet och fann att 65 procent av vuxna fick fler fel svar när de var hungriga jämfört med om de hade ätit.

4. Tappar koncentrationen

Hunger kan orsaka att ditt sinne börjar driva iväg under en intervju. Hjärnan behöver en regelbunden tillförsel av glukos annars börjar blodsockernivån falla och du får svårt att koncentrera sig.

5. Kan känna dig ledsen

Bristen på glukos kan även få dig att känna dig ledsen vilket såklart är den sista känslan du vill ha under en intervju. Att bryta ner i tårar när du försöker förklara varför du lämnade ditt senaste jobb kanske inte är det ultimata scenariot.

Så behöver du en anledning att äta? Vi har just gett dig fem!

Universum-banner